perjantai 20. marraskuuta 2009

Viikonlopun ruokavinkki

Pinaatilla täytetty lohi, 4 annosta
(Alkuperäinen ohje kirjasta South Beach Diet, Arthur Agatston, WSOY)

4 lohifilettä
ripaus meri- tai ruususuolaa
ripaus mustapippuria
300 g tuoreita pinaatin lehtiä
2 rkl valmista pestoa (esim. lisäaineeton Sunitan valmiste)
1 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl pinjansiemeniä
hieman voita voiteluun

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee jokaisen lohiviipaleen keskelle viilto ( 2/3 fileen paksuudesta). Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Silppua pinaatti, laita kulhoon ja sekoita joukkoon pesto, tomaatit ja pinjansiemenet. Jaa seos tasaisesti lohiviipaleiden viiltoihin. Nosta viipaleet voideltuun vuokaan ja kypsennä niitä uunissa 8 – 10 minuuttia tai kunnes pinaattiseos on kuumentunut läpeensä.

Tarjoa lohi kukkakaalisoseen ja porkkanaraasteen kera.

Kukkakaalisose: höyrytä 450 g kukkakaalia ja soseuta se tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, lisää joukkoon 1-2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä ja tarvittaessa hieman kukkakaalin keitinlientä.

Jälkiruoka:

Marjavaahto 4annosta

2 dl soijakermaa
8 rkl marjoja
Manteli- tai pähkinä rouhetta

Sekoita soijakerma ja marjat kuohkeaksi.
Koristele annos pähkinä- tai mantelirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti