perjantai 18. joulukuuta 2009

Glögi-hedelmämaljat

8-10 annosta

1 pussi (250g) kuivattuja sekahedelmiä
2dl rusinoita
9dl vaaleaa glögiä
1/4-1/2 dl sokeria
1/2tl kanelia
(1/2tl inkivääriä)
1rkl sitruunamehua
2rkl perunajauhoja
1dl vaaleaa glögiä

kanelivaahto
1dl kuohukermaa
1prk (200g) ruokajogurttia
1/2dl sokeria
1/2tl kanelia

Huuhdo hedelmät siivilässä juoksevalla vedellä. Leikkaa isot hedelmät pienemmiksi. Laita hedelmät teräskattilaan ja lisää glögi. Anna liota 3 tuntia. Lisää sokeri, haluamasi mausteet ja sitruunamehu. Keitä 10min. Sekoita perunajauhot 1 desilitraan glögiä ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Anna kuplahtaa ja siirrä pois levyltä. Annostele juomalaseihin tai jälkiruokamaljoihin. Anna jäähtyä. Valmista kanelivaahto. Vaahdota kerma ja yhdistä kaikki aineet keskenään. Annostele vaahtoa glögihedelmien päälle. Tarjoa jälkiruoaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti