perjantai 18. joulukuuta 2009

Juureskakku

10-15 annosta

800g lanttua
800g porkkanoita
1rkl suolaa
vettä
1/2tl valkopippuria
5 piparkakkua
1 pussi (150g)Emmental raastetta

Voiteluun ja päälle
voita

Viipaloi lanttu ja porkkanat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (n.30min) Vuoraa pitkä leipävuoka(2l) leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi voilla. Lado valutetut juuresviipaleet, valkopippuri, murennetut piparkakut ja juustoraaste kerroksittain vuokaan.
Laita päällimmäiseksi muutama nokare voita. Kypsennä uunissa 175 asteessa 1 tunti. Laita kypsän kakun päälle paino ja anna jäähtyä. Kumoa tarjolle tai leikkaa viipaleiksi. Lämmitä ennen tarjoilua. Tarjoa esim. kinkun kanssa tai sellaisenaan kasvisruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti