perjantai 18. joulukuuta 2009

Juusto hedelmäsalaatti

8-10 annosta
valmistus: helppo

1l erilaisia salaatteja revittynä
2 päärynää
1 pussi (227g) kuivattuja luumuja
1/2-1 kurkku
1 pak (250g) Valio kotijuustoa

päälle mantelirouhetta

Mehukastike:
1/2 dl öljyä (kp oliivi tai rypsi)
1/2 dl Valio päärynätäysmehua
1rkl sitruunamehua
1rkl siirappia tai hunajaa
1/2tl suolaa
1/4tl chilipippuria
1/2 dl persiljaa hienonnettuna

Levitä salaatinlehdet laakealle vadille tai annoslautasille. Kuori ja kuutioi päärynät, suokaloi luumut ja halkaise kurkku. Poista kurkun siemenet lusikalla ja viipaloi. Viipaloi juusto. Kokoa salaatti kerroksittain siten, että päällimmäiseksi tulee juustoa. Ripottele mantelirouhetta päälle. Valmista kastike sauvasekoittimella tai voimakkaasi vatkaten. Valuta kastike salaatille tai tarjoa erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti