perjantai 18. joulukuuta 2009

Rauhallista Joulua!

Jälleen on lumi peittänyt maan ja joulu saapuu juhlistamaan arkeamme.
Jouluun kuuluu perinteisesti runsaat herkkupöydät täynnä suolaista ja makeaa suuhun pantavaa.Ateriat venyvät pitkiksi yhdessäolon hetkiksi, käy sukua ja käydään sukulaisilla. Pöydästä pöytään ja aina tarjotaan. Jouluna moni tulee syöneeksi "itsensä ähkyyn."
Syksyn dieetin kanssa kamppailleelle saattaa jouluaika tuoda mukanaan pelkoa kaiken saavutetun menettämisestä.
Anna itsellesi lupa nauttia joulusta ilman syyllisyyttä tekemisistä tai tekemättä jättämisistä, syömisistä tai juomisista. Anna itsellesi lupa viettää hetki stressitöntä aikaa. Keskity itseesi ja yhdessäoloon läheistesi kanssa.
Syö lempiruokiasi ja nauti.
Jouluherkkujen keskelläkin voit keventää aterioita ja samalla omaa oloasi.
Kinkun vastapainoksi valitse myös kevyempiä kalavaihtoehtoja. Poimi lautaselle myös salaattia, juureksia, perinteinen rosollimmekin on hyvä aterian keventäjä. Jälkiruoka vaihtoehdoiksi voit valita hedelmiä ja marjoja suklaan rinnalle tai sijaan. Aterioiden välillä nauti raikasta vettä. Näin kokonaisuutta rakentaen ei tarvitse kieltäytyä, tuntea syyllisyyttä, silti tasapaino säilyy. Ja joulun jälkeen jatkuu ihana arki.
Joulun aikana rauhoitutaan, vietetään aikaa ystävien ja sukulaisten kanssa.
Luetaan kirjoja ja käperrytään lämpimän peiton alle nauttimaan kynttilän tai takkatulen loisteesta.
Pue välillä yllesi lämmin säähän sopiva vaatetus ja lähde ulos kävelemään, nauti raikkaasta talvisäästä ja hengitä keuhkot täyteen happea. Samalla annat kyytiä kertyneille kaloreille, autat suolistoasi toimimaan ja saat aineenvaihduntaan vipinää!

Siinä pieniä vinkkejä joulun hyvään oloon.

Toivotan sinulle Iloista ja rauhallista joulun aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti