tiistai 2. helmikuuta 2010

Jatkuva stressi lihottaa

HS 1.2.2010 artikkelissa "Stressaantunut näkee ruuassa lohdun" käsitellään stressin vaikutusta ruokailutapoihin ja sitä kautta myös painonhallintaan.


Tosiasia on, että jatkuva stressi lihottaa. Tämä näkyy selkeimmin vyötärön ympärille kerääntyvänä rasvana. Siihen johtaa sekä stressin aiheuttaman kortisolitason nousu, että ruoka-ainevalinnat. Stressaantunut haalii erityisesti nopeita hiilihydraatteja kuten makeiset ym herkut lohdukseen. Monelle on tuttu tunne, että kiireen keskellä tulee helposti oikaistua karkkihyllyn kautta kassalle. Jopa lounaan korvaaminen suklaalevyllä on tavallista. Kaloreita kyllä tulee ja energiaa saa mutta ei ravintoaineita. Ei siis energiaa jaksamiseen vaan sitävastoin lisää väsymystä ja stressiä.... kierre on valmis.

Väsyneenä ja stressaantuneena on turha aloittaa tiukkaa laihdutuskuuria. Se vie viimeisetkin mehut entuudestaan väsyneestä ihmisestä. Laihtuminen onnistuu parhaiten, kun löytää itselleen syyn, motivaation laihtumiseen. Itse asiassa se on hyvin kokonaisvaltainen asia: halu tehdä oma elämä hyväksi ja voida hyvin. Kukapa ei haluaisi? Mutta mistä voimaa? Ei mistään hetkessä. Mutta pikku hiljaa askel kerrallaan kohti uusia elämäntapoja. On hyvä aloittaa niistä asioista, jotka tuntuvat hyvältä. Kun vähän miettii niin näitä asioita löytyy paljon ihan läheltä! Tarvittaessa voi hakea ammattilaisen kaveriksi ja tueksi etsimään ja kannustamaan. Olo paranee päivä päivältä eikä syyllisyyttä tarvitse tuntea. Keho ja mieli virkistyy, stressi kevenee ja kilot karisee itsekseen laihduttamatta. Ja mikä parasta: hyvinvointi on lisääntynyt!

Ruoka ei ole enää lohdun tuoja vaan energianlähde elämään!
Lähde siis terveellisen elämän hyvinvointimatkalle, ota tarvittaessa ravintovalmentaja mukaan. Perille päästyäsi yllätyt, miten helppoa se loppujen lopuksi onkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti