keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Ruokapäiväkirja tehostaa laihtumista

Yhdysvaltalainen Kaiser Permanente terveystutkimuskeskus on teettänyt tutkimuksen ruokapäiväkirjan pitämisen vaikutuksista painonpudotukseen.
Tutkimuksesta selviää, että mitä tarkemmin ihmiset kirjasivat ylös syömisensä sen parempi tulos saatiin painonpudotuksessa.
Ruokapäiväkirjan pitämisen lisäksi tutkittaville annettiin ohjeita ruokavalion laadullisiin muutoksiin sekä säännölliseen arkiliikuntaan.

Ruokapäiväkirjan tehokkuus on tullut esille hyvin selvästi myös asiakastyössäni. Usein jo pelkästään ruokapäiväkirjan pitäminen tuo tuloksia painonpudotukseen. Kun siihen vielä yhdistetään ohjeet terveellisiin ruokailutottumuksiin, oikeisiin valintoihin ja terveellisiin elämäntapoihin, joihin kuuluu sopivasti liikuntaa ja lepoa, nousee kokonaisvaltainen hyvinvointi kohisten!

Jo ruokapäiväkirjan pitäminen tuo kontrollia syömiseen. Moni myös helpottaa omaa työtään kirjaamisessa ja ruokailu tulee yksinkertaisemmaksi. Ja useinhan yksinkertainen perusraaka-aineista koostettu ruoka on terveellisin vaihtoehto. Tunnollinen kirjaaja myös helposti jättää väliin ateria-aikojen välisen napostelun. Jo tämä on monelle tuntuva apua painonpudotukseen.

Uusi, markkinoille hiljattain tullut visuaalinen, ateriakuvista koostuva ruokapäiväkirja-ohjelma vielä tehostaa vaikutusta. Kuvat todella kertovat mitä syö. Oman syömisensä näkeminen kuvissa todella motivoi koostamaan ruokavalion värikkääksi, esteettisesti miellyttäväksi ja vaihtelevaksi. Ja näinhän muodostuu terveellinen ruokavalio! Kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti