keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Vähähiilihydraattinen rieska

Oletko leivän mutustaja? Tuntuuko että leivän syönti aiheuttaa sinulle turvotusta?
Oletko utelias kokeilemaan uusia makuja?

Kokeile vähähiilihydraattista rieskaa leivän sijaan
Voit saada apua turvotuksiin ja ainakin herkullisen vaihtoehdon ja vaihtelua!

Vähähiilihydraattinen rieska
(uunipellillinen)

1 dl pähkinöitä kokonaisina tai valmiina jauheena
(hasselpähkinä, manteli, cashewpähkinä, parapähkinä, auringonkukan- tai seesaminsiemen, ym)
1 dl sokerijuurikaskuitua (Fibrex)
1/2 dl pellavarouhetta
n.1 tl merisuolaa hienoa
3 luomumunaa (isoa)
2,5-3dl täysmaitoa tai kermavettä
50-100g voita sulatettuna

Laita pähkinät tehosekoittimeen ja sekoita hienoksi, lisää sokerijuurikaskuitu ja pellavarouhe ja sekoita kaikkia vielä hetki. Lisää suola, munat ja maito, sekoita tasaiseksi, jonka jälkeen lisää sulatettu voi ja sekoita n.10 sekuntia. Kaada valmis taikina laivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Päälle voi sirotella auringonkukan- ja seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 20-30 min. Peitä lämmin leipä leivinliinalla ja laita päälle vielä muovipussi. Näin leivästu tulee pehmeämpi ja sitä on helpompi leikata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti