torstai 29. huhtikuuta 2010

Voita vai margariinia?

Kauppalehdessä helmikuussa 2010 julkaistujen artikkelien aiheena on ollut keskustelut ja tutkimukset voin ja margariinin terveellisyydestä.

Rasvahysteria on saanut monen kiertämään tyydyttynyttä rasvaa sisältävät tuotteet kaukaa, teolliset kevyttuotteet ovat vallanneet markkinoita.

Eläinrasvojen käytöllä ei ole yhteyttä sydäntauteihin, väittää tammikuussa julkaistu amerikkalaistutkimus. Lundin yliopisto kertoi helmikuussa, että voi nostaa veren rasva-arvoja huomattavasti vähemmän kuin kasviöljyt.

Tampereella työskentelevä verisuonikirurgi Taija Somppi suosittelee voin käyttöä leivän päällä.
Myös monet lääkärit ovat alkaneet puhua voin puolesta.

Aivot ovat rasvaa ja soluissa on tyydyttynyttä rasvaa. Meidän tulee ravita aivojamme ja solujamme, että niiden toimintakyky pysyy parhaalla mahdollisella tasolla.
Samaan aikaan, kun meitä pelotellaan välttämään tyydyttynyttä rasvaa, jota myös voi on, ovat allergiat ja suolisto-oireet lisääntyneet räjähdysmäisesti.

Ihmisen keho on luotu ottamaan ravinteet vastaan niiden luonnollisessa muodossa.
Myös rasvojen tuoteselosteista on hyvä tehdä vertailua. Mitä vähemmän tuote sisältää erilaisia ainesosia, sen lähempänä alkuperäistä muotoa se on. Tuote säilyttää myös sitä paremmin luonnolliset ravinteensa mitä vähemmän käsittelyä se on läpikäynyt. Siis lähempänä kehollemme sopivaa ravintoa.

Teollisuuden kehittyessä kehomme on säilynyt ennallaan. Anna sille siis luonnollista puhdasta ravintoa. Sitä mitä keho kaipaa.


Kauppalehti 25.2.2010:
Moni lääkärikin suosittelee voita
Vääntöä voista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti